SARTR

U SARTR-U POČELE  PRIPREME ZA NOVU PREDSTAVU  PO  TEKSTU SUSAN SONTAG „ALICE U KREVETU

Jučer u prostorijama SARTR-a  počele  su pripreme za novu predstave “Alice u krevetu” po tekstu Suzan Sontag, a u režiji poznatog mađarskog reditelja Zoltána Balázsa.

Predstava se realizira u koprodukciji Festivala MESS, SARTR-a i teatra Maladype iz Budimpešte. povodom ovogodišnjeg obilježavaja 90 godina od rođenja Suzan Sontag,  kultne američke autorice, esejistkinje, publicistkinje i počasne građanke Sarajeva.

„Alice u krevetu” je priča koja govori o mladoj ženi i njenim sukobima sa ocem, braćom i društvom. Predstava o mentalnim bolestima sa važnom humanističkom porukom. Njena relevantnost za naše vrijeme i kritika društva čine je aktuelnom i danas. “Alice u krevetu” “ je predstava o gubitku, nadi, ljutnji, duhovnim putovanjima, trijumfima i mašti.

Zoltan Balazs je umjetnik poznat po svojim eksperimentalnim, inovativnim produkcijama, njegovo entuzijastično preuzimanje rizika i kreativno eksperimentiranje prikazuje svijet bez ograničenja, nudeći nove mogućnosti za identitet i sudbinu.

Uloge ostvaraju : Ana Mia Karić, Snežana Bogićević, Kemal Rizvanović, Matea Mavrak, Hana Zrno, Enes Kozličić, Sanjin Arnautović.

Premijera predstave “Alice u krevetu” je planirana 1.10.23. u 20h.