Project Description

SARTR ANSAMBL

Maja Salkić

Rođena u Sarajevu, 29.9.1979. gdje sam zavrsila školu i muzičku školu. Završila Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesora Admira Glamočaka 2001. Svoj profesionalni angažman započela je saradnjom sa Narodnim pozorištem u Tuzli igrajući u predstavama Hasanaginica, u režiji G.Gojera i Te sjajne godine opsade u režiji A.Bakrača.

Prvu ulogu u SARTR-u ostvarila je u predstavi Kraljice (Kaća Dorić) a zatim igra u Phoenix je sagorio uzalud (Dubravko Bibanović), Katarini Kosači (Gradimir Gojer), Lutkinom bespuću (Ozren Prohić), Oblačnim nebesima  (Jean-Luca Olliviera), Bog, Rat i ostalo (Aleš Kurt), Ovo je Jonesko budalo (Ferid Karajica), U plamenu (Robert Raponja), Zečija rupa (Robert Raponja), Bio je lijep i sunčan dan (Tanja Miletić – Oručević), Happy end (Pjer Žalica), Winnie vještica (Almira Drino), Vesela večer u Sarajevu (Dubravka Zrnčić-Kulenović), Životinjska farma (Dino Mustafić), Stanja šoka (Mirna Dizdarević), Majstor i Margarita (Aleš Kurt), Mala sirena (Dubravka Zrnčić-Kulenović), Jedvanosimsoboakalomistobo (Aleš Kurt), We are born naked and the rest is (Florian Fischer).

Uloge je ostvarila i Kamernom teatru 55,  u Narodnom pozorištu Sarajevo, Otvorenoj sceni obala, kao i u nezavisnim produkcijama. Ostvarila uloge u TV serijama i filmskim produkcijama. Preko deset godina sarađuje kao volonterka na izradi audio knjiga u Biblioteci za slijepa i slabovidna lica BiH. Više od 5 godina sarađuje sa organizacijom Hope and Homes u promociji hraniteljstva.   Nagrađena je za najbolju glumicu na Internacionalnom festivalu pozorišta Subotica, Republika Srbija. Nagrađena za najbolju glumicu u Mostaru na festivalu Mostarska liska. Nagrađena na  XX  Susretima pozorišta BIH u Brčkom. Stalna članica SARTR-a od 1. aprila 2004. godine.

Predstave