Project Description

SARTR ANSAMBL

Davor Sabo

Rođen u Sarajevu 18.10.1990. godine. U Sarajevu završava osnovnu školu i gimnaziju kao  i osnovnu muzičku školu „Mladen Pozajić“, smjer klasični balet. 2009. godine upisuje Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu

Rođen u Sarajevu 18.10.1990. godine. U Sarajevu završava osnovnu školu i gimnaziju kao  i osnovnu muzičku školu „Mladen Pozajić“, smjer klasični balet. 2009. godine upisuje Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu u klasi red. prof. Admira Glamočaka , diplomira 2013. godine kao najbolji student na odsjeku za glumu. U Sarajevskom ratnom teatru ostvaruje niz zapaženih uloga u predstavama „Jedvanosimsoboakalomistobo“ u režiji Aleša Kurta, „Narodna drama“ u režiji Bobana Skrelića, „Svu moju ljubav“ u režiji Zijaha Sokolovića, „Bulying collection“ u režiji Aleša Kurta. Također ostvaruje uloge u sarajevskom Altteatru, Otvorenoj sceni  Obala i Narodnom pozorištu Sarajevo. Angažovan je i na filmu gdje ostvaruje uloge u domaćim i internacionalnim produkcijama kao i na televiziji. Tokom svoje glumačke karijere ostvario je i niz učešća na različitim radionicama iz oblasti glume.

Od 2015. do 2018. godine radi na Akademiji  scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za glumu, predmet Glas.

  1. godine na 15. Festivalu „Mostarska liska“ dobija nagradu za najboljeg glumca festivala, iste godine osvaja nagradu za najboljeg mladog glumca festivala na Internacionalnom Festivalu komedije „Gola mesecina“ u Skoplju.

Angažovan u Sarajevskom Ratnom Teatru od 2016. godine, a 2020. godine postaje član ansambla.

Predstave