SARTR

U SARTR-U POČELE PRIPREME ZA PREDSTAVU „OTHELLO” WILLIAMA SHAKESPEAR-A -KOPRODUKCIJSKI PROJEKAT SARTR-A I ULYSEES TEATRA

U Sarajevskom ratnom teatru SARTR-u, počele su pripreme za predstavu „OTHELLO” koja je koprodukcijski projekat Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i Ullysees teatra, a čija premijera je zakazana za 21. juli u tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

Predstavu „Othello” William Shakespear-a, režirat će ukrajinska redateljica Oksana Dmitriieva, a kreativni tim uključuje ukrajinske autore, scenografa i kostimografa Mykhayla Nikolyeva, kompozitoricu Katerynu Palachovu i koreografkinju Innu Falkovu.

Dramaturginja predstave je Nejra Babić, a saradnici na projektu su Rade Šerbedžija i Lenka Udovički.

U predstavi igraju članovi Sarajevskog ratnog teatra SARTR: Alban Ukaj, Snežana Bogićević, Jasenko Pašić, Maja Salkić, Davor Sabo, Adnan Kreso, tri gostujuća glumca Ermin Bravo, Mehmed Porča i Mak Čengić kao i hrvatska glumica Ana Marija Brđanović.

Probe na sceni SARTR -a će trajati do 8.7. potom se proces stvaranja nastavlja na Brijunima od 8.7. do 21.7.2023. kada je planirana premijera i 7 repriza u tvrđavi Minor na Malom Brijunu Premijera na sceni Sarajevskog ratnog tetatra je planirana za jesen 2023. godine. Predstava “Othello” će od septembra 2023. godine biti na redovnom repertoaru SARTR -a.