SARTR

Općina Centar finansijski podržala Sarajevski ratni teatar

U prostorijama Sarajevskog ratnog teatra načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa v.d. direktoricom Majom Burazerović potpisao ugovor o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 3.000 maraka.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Mandić je još jednom naglasio da Općina Centar snažno podržava organizaciju kulturnih manifestacija te da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.

Direktorica Burazerović zahvalila se načelniku Mandiću i Općini Centar na podršci projektima Sarajevskog ratnog teatra te izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Sarajevski ratni teatar utemeljen je 17. maja 1992. godine okupljajući glumce i suradnike iz tri profesionalna sarajevska teatra a koja su, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu, morala obustaviti svoj rad. U augustu 1992. SARTR je konstituiran kao vojna jedinica pri Regionalnom štabu Oružanih snaga BiH Sarajevo, a 12. januara 1993. godine Odlukom Ratnog Predsjedništva Skupštine grada Sarajeva kao javna ustanova iz oblasti kulture od posebnog interesa za odbranu grada.