STANJA ŠOKA

Režija: Mirna Dizdarević 20:00 h

7 April

Autor: Sam Shepard

“Raditi prvu predstavu kao mlada rediteljica u BiH i u teatru kakav je SARTR je apsolutna privilegija i čast. Okružena sam ekipom profesionalaca i istinskim zaljubljenicima teatra. Shepardov komad “Stanja Šoka ” je komad koji pripada Sarajevskom ratnom teatru. Radi se o ozbiljnom tekstu u kojem gledamo čitavo jedno društvo koje je u mentalnom rovu iz kojeg ne može da izađe. Postajemo taoci samih sebe i nalazimo se u traumatskom stanju koje kulja u nama i svaki čas čeka da eksplodira. S obzirom da je ovo moja prva predstava, veliki je izazov kada dobijete povjerenje iskusnih i izvrsnih glumaca, ali i čitavog autorskog tima koji zaista daje sve od sebe da kreira predstavu koja će se ticati svih nas.” – Mirna Dizdarević, rediteljica predstave “Stanja šoka”

Igraju:

Izudin Bajrović
Adnan Hasković
Maja Salkić
Snežana Bogićević
Jasenko Pašić

Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Adisa Vatreš-Selimović i kostimografiju Lejla Graho, dok muziku komponiraju Nedim Zlatar i Leo Šarić, a scenski pokret Emir Fejzić.

Premijera predstave je zakazana za 04. februar u 20h, nakon čega će uslijediti dvije reprize 5. i 6. februara u istom terminu.

O PREDSTAVI

Predstava je rađena po tekstu Sam Shepard-a u kojem se autor bavi društvom i traumama koje su u svima nama, otvara pitanja o besmislu ratovanja i njegovim posljedicama na pojedinca i društvo u cjelini, te nas suočava sa stanjima šoka duboko ukorjenjenih u našim životima, koji nas grče svakodnevno, mijenjaju naš identitet a da toga nismo ni svjesni.

Broj mjesta za premijeru je ograničen, a rezervacije se mogu obaviti tokom vikenda pozivom na broj 064-4-168-148. blagajna SARTR-a će raditi od 18h do 20h na dan predstave.