SARTR

LJETNA SCENA SARTR

LJETNA SCENA SARAJEVSKOG RATNOG TEATRA SARTR

 

U okviru jubileja kojim obilježavamo 30. godina od osnivanja Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, sa zadovoljstvom, možemo najaviti program LJETNE SCENE SARTR. Od 17. juna do 7. jula program sačinjen od predstava i koncerata, održat će se na lokaciji iza SARTR-a (dvorište O.Š. Musa Ćazim Ćatić).

 

Ovogodišnja Ljetna scena SARTR-a posvećena je kulturnom otporu i promociji umjetnika sa željom, da se kroz umjetnost  utiče na društvo i ukaže na sve devijacije vremena u kojem živimo. Program publici nudi mogućnost da pod otvorenim nebom uživa u kulturnim sadržajima. Teatar postoji da bude mjesto znanja, istine, savjesti i hrabrosti.

 

Ljetnu Scenu 17. juna otvaramo koncertom jednog od pionira rep scene Ede Maajke koji nam predstavlja svoj novi album „Moćno“. 23. juna u sali SARTR-a održat će se Omaž posvećen Milanu Mladenoviću (EKV) koji je zadnji put 1987. godine nastupio u istoj sali. Događaj je u produkciji Zadužbine Milanu Mladenoviću, koja pored čuvanja njegovog djela nastavlja podsticati umjetničko stvaralaštvo dodjeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime.

Istu noć, 23. juna na Ljetnoj sceni SARTR, publika će uživati u koncertu Darka Rundeka & Ekipe. Darko Rundek je jedan od najutjecajnijih autora i muzičara na prostorima bivše Jugoslavije koji je na sceni više od četrdeset godina. 25. juna Marčelo nam predstavlja dugo očekivani album „Nojeva varka“. Šesti studijski album predstavlja najkonceptualniji rad do sada, kojem je više nego ikada ranije prišao kao jednom od svojih književnih djela.

Na Ljetnoj sceni SARTR osim koncerata publika će imati priliku pogledati i nekoliko predstava. Predstava „Prah“ u režiji Miralema Zubčevića u kojoj igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban je na programu 29. juna. Juli mjesec započinjemo sa hit predstavom iz SARTR-ove produkcije „Jedvanosimsoboakalomistobo“, a 3. jula u saradnji sa MESS-om predstava „Bio je lijep i sunčan dan“ koja je nastala po sjećanjima građana Sarajeva na 2. maj 1992.

  1. jula plešemo na koncertu mladih bendova Z++ , Black Beriza i Stoposto koji nam na Ljetnu scenu donose osvježenje nove generacije.

Predstavu „Phantom Leg – Postapokaliptična priča“ autorski je projekat Thomasa Steyaert-a gledamo 6. jula, a koncert Poket Palma i Zoi slušamo 5. jula na Ljetnoj sceni SARTR-a.

Ljetnu scenu 7. jula zatvaramo gostujućom predstavom „A trip down to memory lane“ u produkciji Vitkar Zavod, autora i koreografa Branka Potočana.

Koncerti program na Ljetnoj sceni počinju u 20 sati, a predstave u 21 sat.

Cijena ulaznica za koncerte, early bird iznose 15KM, u pretprodaji 20KM, a na dan koncerta 25KM. Svoju ulaznicu možete kupiti u SARTR-u svakim radnim danom od 10 do 18 sati ili na svim prodajnim mjestima www.kupikartu.ba. Za koncerte se ne primaju rezervacije.

Cijene ulaznica za predstave iznose 10 KM, a rezervacije se mogu izvršiti putem telefona 033 664 070, 061 850 745 ili slanjem poruke u inbox Fb ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Dobro došli na LJETNU SCENU SARTR!