Hip-Hop mjuzikl “Promjena”

Premijera: Subota, 19. april u 20h

I repriza: Nedjelja, 20. april u 20h

Program Teatarski opservatorij

Sarajevski ratni teatar SARTR
Gabelina 16

Hip-hop mjuzikl “Promjena” se realizuje uz saradnju Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja „Scena“ u sklopu Programa Teatarski opservatorij. U projektu  je angažovan veliki broj učesnika. Uz glumačku ekipu koju čine Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković,  Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo, Ivana Vojinović i Davor Sabo na sceni  će  se naći četrnaest plesača i grupa muzičara.

Koreograf predstave je Željko Božić  koji je sa svojim koreografijama  osvojio približno sto titula na festivalima i takmičenjima. Organizacija IDO (international dance organization) ga je proglasila za koreografa godine i tako je ušao u njihov Hall of fame. Kao pedagog na području hip-hopa gostovao je u 15 evropskih zemalja. Također, održavao je radionice za Mess dance company u Sarajevu.

Hip-hop mjuzikl je autorski projekat Admira Crvčanina koji potpisuje scenario i režiju dok je producentica projekta Amira Kudumović.

U mjuziklu se ne radi o Balkancima koji žele da postanu crnci i svi oni koji očekuju da će vidjeti neke gangove i replike svakojakih repera koji propagiraju novi stil života kroz parolu „živi brzo i umri mlad“ ostat će razočarani.  Ovdje je priča o Balkancima kojima je dosta svega!

Ovo je hip-hop mjuzikl iz razloga zato što su svi segmenti hip-hop kulture koja je napravila ogroman globalni uticaj bliži teatru nego i jedna druga kultura. Možda i zbog činjenice da su korijeni hip-hopa kao i pozorišta u ritualima, tako da je  jedno organsko jedinstvo u kojem je hip-hop mjuzikl najkompletnije izražajno sredstvo.

Dario je budući student filozofije. Cijeli svoj život proveo je u malom gradu sa svojim roditeljima gdje je živio miran i povučen život. Nakon srednje škole Dario odlazi u veliki grad na studije. To je njegovo prvo odvajanje od porodice kao i prvi korak prema osamostavljivanju. Međutim, to njegovo osamostaljivanje neće biti ni približno onako kako je zamišljao. Igrom slučaja upada u loše društvo. Igrom slučaja zaljubljuje se u djevojku iz višeg sloja društva. I igrom slučaja doživljava promjenu koja je njemu i društvu u kojem živi preko potrebna.

Režija i scenarij: Admir Crvčanin
Glumačka ekipa: Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković,  Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo, Ivana Vojinović i Davor Sabo.
Koreograf: Željko Božić
Plesači: Ada Kogovšek, Andreja Vakselj, Anisa Kete, Matej Bedić, Miljan Nojić, Nan Jordan i Željko Božić (Slovenija) i Dženita Hasečić, Tarik Osmanagić, Benjamin Zametica i Faris Dizdarević (BiH)
B-Boys: Omar Kupus, Ademir Alimanović i Benjamin Branković
Beatbox: Adnan Pacoli
Muzika: Adnan Hodžić i  Amar (Kapo) Berbić
Tekst za muziku: Admir Čular Gaggo (Strava Skola)
Muzička pratnja: Sapko Đugun, gitara i  Almir Spahić, harmonika
DJ: Hator Mater
Vizuleni identitet: Admir Šljivnjak
Producenti: Amira Kudumović i Admir Crvčanin
Produkcija: Sarajevski ratni teatar i Udruženja „Scena”

TRAILER 1: http://youtu.be/EwYuvSAIkfU

TRAILER 2: http://youtu.be/LjodaWrC_rA

TRAILER 3: http://youtu.be/LcfqY2q043w

Foto galerija: https://sartr.ba/pripreme-za-hip-hop-mjuzikl-promjena/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/695973870455334

Facebook page: https://www.facebook.com/HIPHOPMJUZIKLPROMJENA

Cijena ulaznice iznosi 15KM, omogućen popust studentima, penzionerima i grupnim posjetama na 10KM. Rezervacije se mogu obaviti putem telefona 033/664-070 (svaki radni dan od 10h do 16h), slanjem poruke u inbox Fb page-a https://www.facebook.com/sartr1992 ili putem našeg navigator.ba profila https://www.navigator.ba/#/p/sartr.

Ulaznice tokom vikenda možete rezervisati putem našeg info broja: 064/4-168-148.